Garantie en onderhoud

Dit kledingstuk heeft een modische uitstraling, een perfecte pasvorm en is gemaakt van een uitstekende kwaliteit leer. Leer is een natuurproduct, een materiaal dat ademt en flexibel is. De zichtbare nerven, poriën, littekens, insectenbeten en lichte sterkte- en kleurverschillen in de huid typeren de echtheid van uw kledingstuk. Dit zijn geen materiaalfouten en zij kunnen niet als klacht worden aangemerkt. Ze benadrukken de schoonheid van het natuurlijke materiaal.

Leer is een natuur product. Het kleuren van leer is een bewerkelijk proces en zal afhankelijk van de ondergrond en de vatbaarheid van het leer de diepte van de kleur bepalen. De kleur van de jas kan hierdoor afwijken van de foto. Deze leren jas is gemaakt van 100% leer.

Wij zullen een gegronde klacht op een gepaste manier oplossen door middel van een reparatie of omruiling. Wanneer je onverwacht een klacht ervaart verzoeken we je contact op te nemen met Europell middels info@europell.nl .

Het is belangrijk dat dit kledingstuk vóór het dragen behandeld wordt met een vlek- en waterafstotende kleurloze lederspray of was, voor een betere bescherming tegen vuil en water. Wij adviseren u onderstaande onderhoudsaanwijzingen op te volgen, zodat u lang plezier van dit waardevolle kledingstuk heeft.

Hoe is leer het beste te onderhouden?

Behandel leer voor het dragen met een geschikt leerverzorgingsproduct en/of een waterafstotend middel. Regen, zonlicht en direct uv licht kunnen de kleur en uitstraling van de jas beïnvloeden.

Wij raden af een jas (chemisch) te laten reinigen. De uitstraling kan veranderen na reiniging, en kan krimp veroorzaken.

Wij zijn niet aansprakelijk na reiniging.

Als ik leer een tijdje weg wil hangen hoe kan ik dat dan het beste doen?

Hang het leer in ieder geval nooit onder plastic weg, daar het een natuurproduct is dat moet kunnen ademen. De jas kan het beste in een katoenen zak opgeborgen worden.

Mijn jas geeft af, is dit erg?

Door de verschillende looiprocessen die uw jas hebben ondergaan kan de kleur van het leer licht afgeven. Vermijd hierom contact met lichtgekleurde kledingstukken en meubels. Dit risico is groter wanneer uw jas nat is.

Kan leer tegen regen?

Leer kan tegen matige regen, maar is geen specifieke regenkleding.
Laat uw jas niet door en door nat regenen, dit veroorzaakt verkleuring en/of krimp. Indien het artikel nat is geworden, drogen bij kamertemperatuur, niet in de zon en niet bij een verwarming. Na opdrogen wordt geadviseerd het product opnieuw met een beschermend middel te behandelen.

Vlekken nooit met bijtende oplosmiddelen behandelen, zoals benzine, aceton enz..

Suede artikelen en ongevoerde leren artikelen kunnen in het begin afgeven.

De losse slijpstofdeeltjes verdwijnen na verloop van tijd. Ze zijn te verwijderen met een zachte kledingborstel of met een kledingroller.